Welkom op de website van de Nederlandse Tōken Vereniging.

Vereniging voor de bestudering en het behoud van het Japanse zwaard.

De Vereniging heeft ten doel om de studie en het behoud van het Japanse zwaard te bevorderen in al zijn aspecten.

Dit wordt nagestreefd door het houden van bijeenkomsten voor de leden, waarbij meegebrachte stukken aan elkaar worden getoond en besproken, of waarbij lezingen, tentoonstellingen of demonstraties worden gehouden.

De leden bij te staan bij het verkrijgen van zwaardbenodigdheden en literatuur. Tevens met het geven van voorlichting over een verantwoorde wijze van verzorging en restauratie van Japanse zwaarden en het ter beschikking stellen van literatuur uit de bibliotheek van de Vereniging.
Volgende bijeenkomsten 2021:

Traditioneel zou de Nederlandse Token Vereniging in de maand mei een 2e bijeenkomst organiseren. Maar het zal duidelijk zijn dat die planning op dit moment niet te handhaven is. Zoals de planning voor versoepeling van de maatregelen, gekoppeld aan de vaccinatie resultaten, er nu voorstaat, wordt verwacht dat er in de loop van juni weer meer vrijheden zullen komen. Daarom ligt het meer in de lijn van verwachting dat een eerste bijeenkomst van onze vereniging op z’n vroegst in september zal kunnen plaatsvinden.

De bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor leden van de Vereniging of introducés mits tijdig schriftelijk aangemeld.


Laatste update, 26 april, 2021.

Zwaardmonteringen: S75 toegevoegd.